Fa uns dies una senyora em va demanar consell sobre candaus de bicicleta. Us copio aquí la meva resposta:

El candau depèn d’on vulguis deixar la bici. Si és per poques vegades i poc temps un de baratet va bé, però si la vols poder deixar al mig del carrer sense por tot el temps que vulguis i cada dia val la pena de buscar una mica més de seguretat.

Aquests, que valen tres euros, són bons per deixar la bici una mica allunyada però a la vista, lligada a un arbre, o quan entres un moment a comprar. El problema és que a Lleida s’han donat uns quants casos de robatoris de bici darrerament, i aquests te’ls obren amb uns alicates o uns tallacables.
Si has de deixar la bici cada dia al carrer, val la pena de comprar un bon candau. N’hi ha de tres tipus: els d’U (perquè són rígids en aquesta forma):
les cadenes de mida més gruixuda, de molts tipus:
i els pregables com el meu:
Els d’U tenen un preu entre 10 i 20 euros i són molt segurs, però el problema és que, al ser rígids, jo els trobo incòmodes de dur; les cadenes gruixudes, que costen entre 20 i 30 euros, tenen el mateix inconvenient (on les dus?, les fines com les de dalt les pots enrotllar a la bici, però les gruixudes?) i finalment les plegables són les més pràctiques, perquè s’instal·len al lloc del portabidons i no molesten gens, però tenen el handicap del preu (35 euros en amunt).
Si és perquè les nenes deixin la bicicleta dins l’escola, amb una cadena fina de 3 euros que servirà més que res perquè ningú no es faci mal agafant-les sense permís va bé. Si és per deixar la teva al carrer necessitaràs quelcom més bo. Això ja depèn del pressupost i l’ús.
(Visited 335 times, 1 visits today)