Distància: 10 km d’anada

Dificultat: Fàcil

De 229 metres d’altura, el Tossal dels morts és conegut com el mirador del Segrià per les vistes que ofereix de Lleida, l’horta i l’Urgell. Va ser per aquest motiu que, durant la guerra civil, l’exèrcit republicà el va escollir com a punt de vigilància. S’hi conserven les trinxeres i les fortificacions construïdes el 1938 després de la caiguda del marge dret del riu. La trinxera, amb volta de ciment, forma una ziga-zaga que uneix els punts on eren situats els tiradors. Podeu visitar el conjunt, però val més que us assegureu dels horaris en aquest web.

tossal dels morts

Arribar-hi és fàcil: Aquest camí que us marca el Maps us durà fins a Alcoletge. Com veieu, s’hi arriba deixant a mà esquerra la presa de la Mitjana. L’únic punt complicat és la primera rotonda. Després, bona part del camí aconsellat és una pista de sorra. També podeu seguir el camí de Grenyana. Un cop al poble: sempre cap amunt!

(Visited 239 times, 1 visits today)