muriel casalsAhir a la tarda, la diputada de Junts pel Sí Muriel Casals, de 70 anys d’edat, va ser atropellada per un jove en bicicleta. Que sapiguem, ara mateix es troba a l’UCI de l’Hospital Clínic de Barcelona. Ha patit un traumatisme craneoencefàlic amb un hematoma subdural que ha fet necessari un drenatge quirúrgic, així com també una fractura de pelvis que no ha comportat ninguna complicació. La seva vida no corre cap perill. Tot l’equip d’En bici per Lleida li desitja una ràpida recuperació.

L’accident va succeir a Barcelona a la cruïlla entre els carrers Urgell i Provença. Es tracta de carrers de dos i quatre carrils unidireccionals per als cotxes, amb un carril bici bidireccional per a les bicicletes. Muriel Casals travessava el pas de vianants. El jove, que també va caure, es va aturar per ajudar la senyora Casals i ja ha prestat declaració.

Davant dels nombrosos comentaris que aquest fet ha suscitat, l’equip d’En bici per Lleida vol fer les següents declaracions:

  1. Ens han sorprès els nombrosos comentaris contraris als ciclistes (en general) que han aparegut per les xarxes. Són comentaris que s’han fet sense tenir clars els fets ocorreguts. No sabem, per començar, si el semàfor estava verd o en vermell, però no sembla que això els preocupi. Creiem que s’estan instrumentalitzant les vides de la senyora Casals i del jove amb motius aliens a la comprensible preocupació que tots hauríem de sentir per la seva salut.
  2. Una flor no fa estiu. Malgrat es tracta d’un cas aïllat, el comentari que trobem a les xarxes socials és: “Tots els ciclistes són un perill”. Es tracta d’una fal·làcia de generalització precipitada, impròpia de persones educades. Es tracta d’un insult a la intel·ligència que només deshonra els seus autors.
  3. Des d’En bici per Lleida ens comprometem a continuar treballant per una ciutat més segura. Això inclou formar les persones que van a peu, en bicicleta, en cotxe o en qualsevol altre vehicle, així com denunciar i lluitar contra els comportaments incívics.

RECUPERA’T BEN AVIAT, MURIEL! NECESSITEM PERSONES COM TU PER AIXECAR AQUEST PAÍS!

muriel casals via

(Visited 290 times, 1 visits today)