Benvolguts lectors, benvolgudes lectores,

avui us donem uns quants consells per anar en bicicleta per la ciutat. La major part ja els coneixereu, però mai farà mal de repetir-los:

1. La ciutat és de la gent que va a peu, com tu quan no pedales. Ves, per tant, per allà on pots anar: per la calçada, pel carril bici, pels bulevards i, amb calma i respecte, per les voreres de més de cinc metres d’amplada i un mínim de 3 metres d’espai lliure. Mai no pedalis per una vorera amb molts vianants. Baixa i vés a peu.

2. Per la calçada, circula pel centre del carril i fes-te respectar. Tens dret a ser-hi. No entorpeixes el trànsit perquè tu formes part del trànsit. No te’n vagis cap a la dreta del carril. D’una banda, els conductors estaran temptats d’avançar-te encara que no puguin; de l’altra, hi ha gent que aparca i obre la porta sense mirar.

3. Sempre que sigui possible, circula pel carril de la dreta. En cas que hagis de girar a l’esquerra o avançar, és clar, pots canviar de carril.

4. Fes-te visible de nit. Usa un llum de posició blanc davant, un llum de posició vermell darrere i un catadiòptric vermell al darrere. També pots col·locar catadiòptrics a les rodes (així et veuran des dels costats) i als pedals (com que estan en moviment, des de lluny s’identifica fàcilment que és una bicicleta)

5. Encara que faci mal de dir-ho, no circulis parlant pel mòbil. Tampoc no és convenient dur auriculars.

6. Instal·la un timbre a la teva bicicleta.

7. Per girar, cal senyalitzar les maniobres. Si hem d’anar cap a l’esquerra, estirarem el braç esquerre. Si hem d’anar cap a la dreta, estirarem el braç dret o, també, estirarem l’esquerre però doblegarem el colze amb la mà cap a dalt. Si hem de frenar, estendrem la mà esquerra i la mourem lleugerament amunt i avall.

senyalitzar les maniobres

8. És important conéixer els senyals de circulació. Al capdavall, ets un vehicle. Aquí hi ha els principals:

normes bàsicques de circulació

9. Tingues sempre la bicicleta en bon estat. No només evitaràs problemes, sinó que, a més a més, quedaràs millor davant la gent.

(Visited 256 times, 1 visits today)