Et vols moure amb bici per Lleida però no saps quina et convé més? Aquí trobaràs un breu resum de les característiques dels principals tipus de bici,  més endavant publicarem també altres bicis més exòtiques.

 

De ciutat

oma-no-bags

Són bicis pensades específicament per a ser emprades a diari amb la finalitat de transportar-se i, si no pretens fer esport amb ella, probablement és la millor opció.

Amb una bici de ciutat es gaudeix d’una postura molt còmoda i natural que, a més a més, ofereix un angle de visió excepcional, fins i tot el manillar té una forma diferent per a que la postura de les mans sigui el més ergonòmica possible. Generalment són molt robustes i moltes inclouen de sèrie accessoris altament recomanables (parafangs, tapa de la cadena, enllumenat…).
Són el tipus de bici més utilitzat en els llocs amb una major cultura de la bici (Països Baixos, Dinamarca, etc) i, de fet, també se les coneix com bicicletes holandeses.

 

BTT

HardtailMountainBike_2010_Specialized_Rockhopper

Les bicis de muntanya, també conegudes com BTT o bicis tot terreny són el tipus de bici que a dia d’avui més es veu per Lleida.
Com el seu nom indica estan pensades per a circular per tot tipus de terrenys, des de camins pedregosos fins a camps enfangats, i evidentment també poden moure’s per asfalt encara que no n’estiguin dissenyades específicament.

Per aquest motiu, tot i que no són les més adequades si es pretén utilitzar-les únicament per moure’s per la ciutat, són molt polivalents i poden servir tant per mobilitat entre setmana com per anar a fer camins amb la colla el cap de setmana. A més a més solen ser resistents i duradores, i com que generalment tenen suspensió poden aportar comoditat addicional quan la calçada està en mal estat. D’altra banda el fet de tenir suspensió (i altres components especials, com frens de disc) encareix lleugerament el seu manteniment. Al tenir rodes amples i amb tacs tenen un rodament bastant dolent, és a dir, les rodes frenen bastant i fins i tot arriben a fer soroll.

En resum: és un tipus de bici molt polivalent i bastant còmode però amb alguns punts millorables per moure’s per ciutat.

Si tens una BTT i la vols utilitzar per moure’t per Lleida és recomanable posar-li unes cobertes més adaptades a la ciutat quan les hagis de canviar.

 

Carretera

F8_1

Les bicis de carretera, gràcies al seu baix pes i bona aerodinàmica són extraordinàriament ràpides.

Justament al contrari que amb les BTT estan dissenyades per a una situació molt concreta: anar el més ràpid possible en carretera oberta. Això les limita bastant en quant als terrenys pels que poden passar, però si l’objectiu és moure’s per una ciutat asfaltada no hauria de ser cap problema. El que sí que és un inconvenient és que normalment exigeixen una postura menys còmoda que, a més a més, dificulta veure què està passant al nostre voltant,  i això fa que no sigui del tot aconsellable per moure’s pels nostres carrers. Si tot i així et decantes per aquest tipus de bici és important que tinguis en compte que poden arribar fàcilment a velocitats excessives; modera la velocitat. No podria acabar la descripció de les bicis de carretera sense comentar que són estèticament precioses.

 

Plegables

Brompton-Black-Edition-Brompton-Barcelona-CapProblema-Tuning-2

Aquestes bicis tan simpàtiques poden ser molt pràctiques.

Si combines el moure’t amb bici amb altres vehicles aquest tipus de bici et farà la vida molt més fàcil. Es pot plegar fins arribar a una mida molt més reduïda que desplegada i això permet portar-la molt fàcilment a l’autobús, tren, cotxe, etc. És tan fàcil com portar un maletí i moltes, fins i tot, es poden portar rodant quan estan plegades.
De la mateixa manera que les bicis de ciutat, estan pensades per a ser utilitzades com a mitjà de transport i per això moltes inclouen accessoris tals com parafangs o llums.

Hi ha tot un món en bicis plegables, i solen ser molt personalitzables.

(Visited 292 times, 1 visits today)