Distància: uns 20 km fins al mirador

Dificultat: moderada

Consells: Sobretot a l’estiu, porteu aigua, gorra i protecció solar

Utxesa

Utxesa

El canal de Serós, a més a més de ser un abocador de cotxes robats, ens ofereix un camí preciós en bicicleta. El podem agafar al Parc de la Canadenca i, seguint-lo, arribarem a Albatàrrec. També podem anar fins a aquest poble pel camí que hi ha a la riba esquerra del riu. Hi podeu accedir, si veniu des del costat bo del riu des de la riba dreta, travessant la passarela de Rufea. Un cop a Albatàrrec, no us oblideu de posar benzina a la bici:

Omplint el dipòsit de la bici

Omplint el dipòsit de la bici a Albatàrrec

Al parc de l’entrada d’Albatàrrec, per cert, hi ha una font. També s’hi pot anar en aquesta bici estàtica sense pedals:

Bici estàtica sense pedals

Bici estàtica sense pedals

Sense abandonar el canal, deixem Montoliu de Lleida a mà esquerra i ens encaminem a Sudanell.  És a partir de Sudanell que la cosa és complica, i haurem de fer algun tros per asfalt. En tot aquest camí hi ha petites parts en les quals ens haurem d’allunyar de la guia del canal, però no us preocupeu: de seguida se’l retroba i, si tenim sempre ben present on és, no hi ha pèrdua! Finalment, i deixant Torres de Segre a mà dreta, arribarem al pantà d’Utxesa. El tram final passa per una pista de terra que mena directament a un mirador de fusta.

Mirador a l'embassament d'Utxesa

Mirador a l’embassament d’Utxesa

El camí es pot fer de moltes altres maneres. Jo us explico tan sols la més senzilla, ja que consisteix en tenir sempre a la vora el canal. Una altra , des d’Alcarràs, Soses o Torres de Segre, la trobareu en aquest mapa. Recordeu que a El Segrià en bicicleta hi ha el llibret amb les indicacions més detallades. També us pot ser útil fer un cop d’ull a aquesta ruta de Wikiloc.  Un cop a Utxesa, gaudiu dels camins que hi ha. Hi trobareu vistes esplèndides i, fins i tot, hi ha indrets on us hi podreu banyar!

Utxesa: un indret encantador

Utxesa: un indret encantador

 

 

(Visited 295 times, 1 visits today)