Aquí es tracten tipus de bicis que també pots utilitzar per moure’t per Lleida, però que són més exòtiques.

 

Fixie

Fixie

Senzilles, ràpides i divertides.

Les fixie són bicis molt senzilles a nivell mecànic, només tenen una velocitat (simplificant molt la transmissió) i per tant tampoc tenen manetes de canvi i algunes, fins i tot, no tenen ni frens ja que es poden frenar fent força en sentit contrari al normal als pedals, degut a que la roda del darrera n’està directament connectada, és a dir, sempre que la roda de darrera es mogui els pedals també ho faran, i viceversa. Aquest comportament es pot canviar fàcilment si prefereixes que funcioni com una bici normal.

Són populars entre els missatgers en bici degut a que poden donar una segona vida a bicis de carretera i convertir-les en bicis tan simples que tenen un manteniment baratíssim i que, a més a més, són molt ràpides (sempre que les condicions acompanyin, és clar, perquè només tenen una velocitat)
Hi ha tota una subcultura girant al voltant d’aquestes bicis i les possibilitats de personalització que ofereixen.

 

De càrrega

Bici de càrrega

Per fer compres grosses, portar als nens…

Les bicis de càrrega tenen un gegantesca cistella, normalment al davant, en la que hi caben tot tipus de paquets grans. A grans trets són molt semblants a les bicis de ciutat però permeten portar molta més càrrega. Són molt comuns a Dinamarca i els Països Baixos, on les utilitzen particulars i empreses per a transportar tot tipus de coses, encara que el més comú és portar-hi als més petits. També es poden veure amb relativa facilitat en altres llocs del centre i nord d’Europa (Alemanya, Finlàndia, Àustria..).

Per Lleida també en circula, com a mínim, una :)

 

BMX

BMX

Àgils, molt àgils.

Les BMX són bicis esportives-recreatives però que usualment també són utilitzades per a transportar-se. Estan dissenyades de tal manera que són les millors fent tot tipus d’acrobàcies i trucs però tenen moltes limitacions en tot el que surti d’aquest ús: només tenen una velocitat (i molt curta) que permet accelerar molt ràpidament però que obliga a pedalar molt ràpid per a mantenir un ritme normal. Tenen el seient molt baix i, en general, una geometria que no té gens en compte la comoditat per a pedalejar ni l’ergonomia. Per aquests motius és un dels tipus de bici més desaconsellable per a un ús de transport.

Si voleu gaudir de les acrobàcies que poden fer passeu per l’skatepark de Pardinyes, hi ha gent amb molt talent fent impressionants trucs amb BMX allà.

 

Reclinades

Bici reclinada

Una raresa amb molt potencial

Les bicis reclinades canvien la postura de conducció, s’hi va tombat en lloc d’assegut. Aquest canvi tan substancial implica canvis en tota la bici: la posició, forma i fins i tot manera d’utilització dels seus elements és diferent. I no, això no les fa més lentes (de fet estan expressament prohibides en competicions degut a que poden ser més ràpides que les de carretera).

És molt difícil veure’n degut a que estan poc esteses, però podrien ser una bona opció per a moure’s, especialment en desplaçaments per carretera, ja que la seva postura permet molta velocitat però limita lleugerament la visibilitat, que és important per moure’s pels carrers d’una ciutat.

(Visited 146 times, 1 visits today)