Aquí es tracten els prinicpals accessoris que es poden portar a la bici.

Llums

DarreraLlum davanter

Els llums són, molt probablement, l’accessori més important. A part de ser obligatoris en condicions de poca visibilitat (nit, boira..) permet que la resta de persones al carrer ens vegin millor. Són imprescindibles en aquestes condicions i és molt recomanable tenir-ne tot i que normalment no necessitis utilitzar la bici de nit.
N’hi ha de molts tipus, des de baratíssims LEDs poc potents fins a llums més potents que les llargues d’un cotxe. Fins i tot n’hi ha que projecten amb làser sobre la calçada. No cal anar a aquests extrems, el que es busca per moure’s per ciutat és ser visible, no enlluernar tothom al nostre pas. Això sí, que funcionin amb una dinamo o bateria recarregable, els que funcionen a piles no només acaben essent més cars a llarg termini sinó també més incòmodes. I un crim des del punt de vista ecològic.

 

Parafangs

Bici amb parafangs

Eviten que les rodes ens escatxiguin l’aigua del terra a l’anar ràpid i, tot i que no són imprescindibles, marquen la diferència entre gaudir o no de la bici quan plou. És preferible que siguin metàl·lics, que cobreixin gran part de les rodes (com en la foto) i que estiguin ben fixats, que no tremolin excessivament.

 

Timbre

Timbre

Tothom sap què fa un timbre de bici, però el que molta gent no sap és que a Lleida és obligatori portar-ne un instal·lat. De totes maneres mai es multa ningú per aquesta norma. Hi ha persones que el troben molt pràctic, però a nivell personal a mi em sembla un accessori inútil: si vols dir alguna cosa a algú caminant ho pots fer més amablement amb la veu sempre que no siguis mut, i algú dins d’un cotxe no sentirà el so del timbre. Així doncs, cadascú pot decidir si portar-ne o no.

(Visited 139 times, 1 visits today)