Logo_CiURecordeu que fa un parell de mesos, des d’enbiciperlleida.cat vam convidar els grups municipals amb representació a la Paeria perquè presentessin les seves propostes pel que fa a la mobilitat urbana. Doncs bé, el primer grup que ens ha enviat la seva proposta és Convergència i Unió. Aquí la teniu:

Lleida, una ciutat amb moviment.

Una Lleida de futur passa per assegurar el dinamisme de la ciutat. I per això, des del Grup Municipal de Convergència i Unió apostem per un model de ciutat sostenible en tots els àmbits.

La mobilitat de la ciutat ha anat evolucionant cap a un escenari on el transport públic, la bicicleta i el vianant han anat guanyant pes i, en aquest sentit, cal seguir apostant perquè aquest camí recorregut segueixi avançant cap a un model intel·ligent i segur.

Per tant, des del Grup de Convergència i Unió aspirem a una Lleida amb una bona xarxa de carril bici, amb un transport públic que funcioni i que guanyi en peatonalització dia rere dia. Tenim, però, molt feina per endavant atesos els paràmetres actuals.

En primer lloc, l’ús del transport públic és inferior al que registren altres ciutats. L’enèsima reforma de les línies d’autobús no ha complert les expectatives i la creença que diu que a Lleida s’hi arriba abans a peu o amb cotxe que amb autobús segueix plenament vigent.

En segon terme, l’ús de la bicicleta és residual perquè el carril bici és una cursa d’obstacles diària atès que el seu traçat confús i discontinu que genera conflictes de convivència entre ciclistes i vianants. A més, la manca d’aparcaments de bicicletes no convida a utilitzar aquest mitjà per als desplaçaments per la ciutat.

Davant aquesta situació, proposem una reducció de l’ús del cotxe però garantint un transport públic ràpid, eficient, útil. A Lleida mereixem un transport públic que funcioni bé i que doni resposta al que necessitem els usuaris. Això és, que generi confiança.

I això s’aconsegueix mitjançant fent una bona gestió del trànsit, introduint una regulació semafòrica intel·ligent que permeti una variació dels temps d’espera dels semàfors, en funció de les circumstàncies de cada moment, de forma automàtica o manual, facilitant que el canvi dels semàfors s’allargui en cas d’embussos. Aquest sistema farà possible que el transport públic tingui preferència a l’hora de circular, atès que els semàfors es posaran en verd automàticament quan detectin que s’aproxima un autobús.

També per afavorir una millora de la mobilitat urbana plantegem condicionar els solars buits existents a cada barri de la ciutat perquè esdevinguin aparcaments gratuïts de superfície des d’on s’habilitarien busos llançadora gratuïts per connectar aquests aparcaments amb el centre de la ciutat.

Alhora, reivindiquem una xarxa de carril bici ben condicionada que enllaci la ciutat amb els camins de l’Horta mitjançant rutes ben senyalitzades.

En definitiva, apostem per seguir avançant cap a un model de mobilitat intel·ligent i segur per a la ciutat de Lleida. I per tal d’arribar a aquest escenari de mobilitat tenim a l’abast una magnífica oportunitat per plasmar i definir la visió de la ciutat que volem, i aquesta no és altra que el nou Pla General Municipal de la ciutat. Aprofitem-ho.

Grup Municipal de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Lleida

(Visited 113 times, 1 visits today)