L’Alèxia és una antropòloga lleidatana que fa una investigació sobre l’ús de la bicicleta a Lleida. Ens ha demanat si podem penjar aquesta presentació. Us animem a que la llegiu i, si us ve de gust, hi participeu com a entrevistats. Les entrevistes són individuals i anònimes (menys en el cas que expresseu el desig contrari. Podeu contactar amb l’Alèxia mitjançant aquesta adreça de correu: bikerlleida@gmail.com.

Benvolguts lectors d’enbiciperlleida.cat

Com a antropòloga i usuària de la bicicleta com a mitjà de transport habitual a Lleida he decidit fer una etnografia de l’experiència de les persones que van en bicicleta a la nostra ciutat. És un treball que faig durant el meu temps lliure i sense estar sota el marc de cap recerca acadèmica (ni política) però no per ha de ser menys rellevant. L’objectiu és conèixer la realitat dels usuaris de la bicicleta a Lleida.

Això pot servir per:
1. Tenir una idea més clara del perfil de les persones que van en bicicleta i, per tant, poder fer campanyes per a incentivar-ne l’ús.
2. Saber quines són les raons d’aquestes persones per anar en bicicleta però també les seves inseguretats i pors i, per tant, tenir una base per a poder millorar la seguretat així com també incentivar-ne l’ús al contrarestar els possibles aspectes dissuasius.
3. Conèixer quins són els punts forts i dèbils de la ciutat per a la mobilitat en bicicleta, i per tant, saber quines actuacions urbanístiques han estat adequades i quines no, i així, disposar d’una guia per a futures actuacions.
4. Conèixer quines són les necessitats reals dels usuaris de la bicicleta, aquesta és una informació clau alhora de tenir-los en compte en el desenvolupament de la mobilitat a la ciutat.

Al ser una recerca al marge de tota institució no puc garantir que derivi en cap tipus de resultat però tinc la il•lusió que com a mínim serveixi com a marc de referència per si aquells que prenen les decisions volen tenir-nos en compte.

Au, que de mica en mica s’omple la pica i tota pedra fa paret! Animeu-vos a participar com a entrevistats i entrevistades! És antropòloga però no mossega! 😀

antropòlegs

(Visited 140 times, 1 visits today)