Com sabreu, el dia 3 de març vam convidar (mitjançant aquesta carta que vam publicar després) els grups polítics amb representació a La Paeria a comentar-nos les seves propostes de mobilitat. Nosaltres no som uns frikis de les bicis. Bé, sí, ho som, però també som uns ciutadans que tenim un model de ciutat al cap i vam pensar que si els donàvem l’oportunitat d’expressar les seves idees es podia establir un diàleg molt fructífer. Vam creure que els partits recollirien el guant, ni que només fos perquè aquest és un web que a poc a poc s’està fent molt conegut. Si faig un cop d’ull a les estadístiques que proporciona Google Analytics, en els darrers 30 dies han entrat al nostre web 457 usuaris, els quals han vist 1319 pàgines. Això amb només cinc mesos d’existència.

És estrany, doncs, que la major part dels grups no hagin fet l’esforç de donar a conèixer les seves idees, tant més quan ja les van haver de plantejar en els seus programes electorals. Considerem que això diu molt poc de la voluntat d’apertura de les formacions que hi ha a l’ajuntament. S’haurien d’omplir menys la boca amb això de ser la veu dels moviments socials i posar-se a treballar. Les persones que administrem aquest blog no ens considerem un moviment social, no som ciclistes, no volem una mobilitat alternativa, som persones que, de vegades, alguns cada dia, anem en bicicleta per Lleida, la nostra ciutat. Som ciutadans, som votants, i volem estar informats. Creiem que una democràcia en la qual els ciutadans no tenen la informació necessària no val res, perquè: en base a què podem prendre decisions?

Tornem a oferir a la resta dels partits la possibilitat de publicar les seves propostes. Considerem que la ciutadania les hauria de saber. Ara bé: com que hi ha eleccions el 26J, malgrat no siguin municipals, tancarem el periode de recepció d’articles el dia 15 de juny. Tot article rebut després d’aquesta data no serà publicat.

Si no rebem res, potser haurem de creure que, en general, aquesta vinyeta és ben veritat 😉

politics bicicleta

(Visited 77 times, 1 visits today)