Seguint la correcta interpretació de l’article 56 de la Llei sobre el trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial, el jutge ha declarat innocent Eugenio Palomares, autor de l’atropellament de l’any passat al carril bici de la Rambla d’Aragó. La jurisprudència s’alinea així, a partir d’ara, amb la interpretació de Ciutadans, que diu que “no adaptar la señalización a la normativa lingüística deja sin efecto las posibles sanciones”.

El jutge ha assumit, així, el recurs de l’advocat Jordi Fachín, membre de Ciutadans a Lleida. Com es pot veure a la imatge, el rètol estava només en català:

Rètol amb la inscripció “CARRIL BICI” en català

“La culpa del siniestro no fue de mi cliente”, ha explicat Fachín als enviats d’enbiciperlleida.cat. “Si en lugar de empeñarse en gastar dinero en señales nazi-onalistas lo dedicaran a ponerlas en la lengua de todos, en aquello que nos une, el señor Pepito Pérez estaría todavía vivito y coleando”. En aquest sentit, ha aplaudit la proposta del seu partit, juntament amb el PP i el PSC a La Paeria, de traduir tots els senyals. “Se ha terminado el brócoli”, ha sentenciat.

Senyal amb la imatge mental catalana, aviat en desús

Entre d’altres, els senyals a canviar seran l’actual del carril bici, “pues aparece la imagen mental que los catalanes se hacen de la bicicleta en lugar de la que tenemos todos”, pel correcte, aquest d’aquí:

Senyal amb la imatge mental espanyola, la de tots

Altres senyals que, segons Jordi Fachín, hauran de canviar són l’actual senyal de STOP i el del pas de vianants. En el cas del senyal de STOP, se substituirà per un altre que dirà “Quietooo paraooo”. El del pas de vianants, per la seva banda, ha estat denunciat al Tribunal Constitucional. Segons Ciutadans, les línies del terra, com es pot veure a la imatge següent, formen la imatge inconfundible d’una senyera, constituint així una propaganda subliminal.

Les línies negres són les grogues, les blanques les vermelles

Reaccions

Els partits del l’oposició han lamentat la decisió del jutge i han criticat el govern de La Paeria. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha lamentat la mort “del senyor aquest de la bici”, s’ha defensat dient que “no tolero lliçons de catalanitat” i ha afirmat que “els ciclistes de Lleida estan de part nostra”. Quan els regidors Josep Maria Baiget, Francesc Gabarrell, Sergi Talamonte i Toni Postius han dit que l’Ignacio d’enbiciperlleida.cat pensa que tot aquest assumpte és un despropòsit, un membre de l’equip de govern ha remugat: “Qui ho havia de dir, dient-se Ignacio… vam pensar que era dels nostres“, i ha titllat l’administrador d’aquest blog de “ciclofatxa”.

(Visited 243 times, 1 visits today)