senyalització intel·ligent

Copenhaguen instal·larà semàfors intel·ligents a totes les interseccions. Serà la primera ciutat d’Escandinàvia a fer-ho. El nou sistema ha estat pensat per la bicicleta i el transport públic, però també afavorirà els nostàlgics de la vella tecnologia del segle XX que van en cotxe. En concret, s’estima que els passatgers del bus estalviaran entre un 5 i un 20% del temps; els ciclistes un 10%. Aquesta mesura forma part d’un paquet dotat de 6,2 milions d’euros destinats a fer el trànsit de Copenhaguen més eficient. Entre d’altres coses, contribuiran a ajudar les ones verdes de Copenhaguen, un sistema que fa que, en hores punta, si vas cap al centre de la ciutat (i en l’hora punta de sortida, cap als afores) en bici i a 20 km/h, no hagis de posar mai el peu a terra.

La millora consistirà en uns sensors que faran que, si quan encara està el semàfor verd, hi ha cinc o més ciclistes que s’hi aproximen, aquest continuarà en verd. Segons Morten Kabell, el que seria com un regidor de trànsit i medi ambient, “aviat, aquests sistemes ens asseguraran que el trànsit circula de la millor manera possible per a que la major quantitat de gent pugui estalviar la major quantitat de temps de la manera més verda possible. Significa que els ciutadans de Copenhaguen no perdran temps anant i tornant de la feina, i això és un bon negoci. Copenhaguen serà un laboratori en el qual desenvoluparem noves solucions”.

 

 

(Visited 70 times, 1 visits today)