El proper divendres dia 2 de setembre hi haurà una MASSA CRÍTICA a Lleida. Gent en bicicleta de tot arreu es trobarà a les 20h a la plaça Ricard Vinyes per fer un recorregut en bicicleta.

 

Què és, una massa crítica?

És un esdeveniment que té lloc un cop al mes a moltes ciutats del món. No té cap organització darrere; gent en bicicleta es troben i fan un recorregut per la ciutat per reivindicar la mobilitat sostenible. No és una manifestació; tampoc una cursa. Persones normals es troben per tal de desplaçar-se per la ciutat.

El moviment va començar l’any 1992 a Sant Francisco (Califòrnia) quan una cinquantena de ciclistes es van reunir per protestar contra les condicions del trànsit. Al mes següent hi van tornar, i el moviment es va estendre per moltes ciutats del món.

 

Des d’enbiciperlleida.cat volem donar alguns consells als/les participants:

  1. Som una massa: cal anar junts sempre. Si no, algun cotxe o moto ens podria dividir. Això implica no córrer massa ni badar. Anem de passeig.
  2. És una festa: un bon moment per fer amistats. Podem riure, anar disfressats, dur pancartes, cantar… Si algú ens pregunta, li expliquem amb amabilitat i educació què fem i per què.
  3. Cal respectar els semàfors SEMPRE. Com que serem un grup i anirem molt junts serem considerats un sol vehicle i tindrem preferència fins que passi el darrer. Així doncs, si el semàfor canvia quan el grup ja ha començat a passar, no us preocupeu i continueu: som una massa!
  4. Respecteu sempre els vianants. 
  5. Recordeu que no esteu obstruint el trànsit: sou el trànsit.

 

Des d’enbiciperlleida.cat esperem que la iniciativa tingui èxit, que cada dia en siguem més i que la massa crítica de Lleida esdevingui tradició.

massa_colorata

 

 

(Visited 683 times, 1 visits today)