En resposta a la notícia que apareix a la imatge de dessota, publicada al Diari Segre d’avui, els hem enviat una carta, que us mostrem a continuació, per tal de manifestar el nostre desacord amb el contingut de la notícia.

Notícia del diari Segre:

img-20161124-wa0001

A continuació, la nostra carta:

Passarel·les i ciclistes

Des del col·lectiu En bici per Lleida – BACC portem molts mesos negociant amb l’Ajuntament tot un seguit de mesures per impulsar un canvi en la mobilitat urbana i per afavorir l’ús de la bicicleta com a mitjà de desplaçament pel centre de Lleida.
És per això que voldríem manifestar el nostre desacord i indignació pel to de l’article que ahir va publicar en aquest diari a l’entorn dels nous cartells que s’han posat a les passarel·les en els quals simplement s’informa –cosa que ja recull la normativa vigent- que són vies en les quals, a més dels vianants, hi tenen dret de pas les bicicletes.

L’escrit en qüestió criminalitza a tot el col·lectiu ciclista i posa l’accent en les actituds incíviques de pocs, les queixes d’alguns veïns i en què cal posar més multes als ciclistes, sense tenir en compte que la finalitat d’aquesta petita mesura és precisament la contrària: donar visibilitat a la presència de les bicis, incentivarne l’ús i informar i protegir els vianants.

Nosaltres portem molts anys anant en bici per Lleida, lluitant per aconseguir una xarxa digna de carrils bici, de canvis en la senyalització de tot tipus, d’adequació de normatives etc… com tenen moltes ciutats mitjanes com la nostra (i ja no només les del nord d’Europa). Treballem per fer pedagogia en positiu i no podem
entendre que es pugui simplificar la realitat d’aquesta manera.

O potser algú encara no ha vist que hi ha hagut un increment notable en l’ús de la bici a Lleida els darrers anys? I que, precisament, això és un fet positiu i que, per tant, se li ha de donar resposta des de les administracions? Que la bicicleta serà una part molt important dels problemes de mobilitat i de contaminació de les ciutats en un futur proper?

Què alguns ciclistes són incívics? Això no ho negarem però el que no podem tolerar és que es tracti la bici com un problema de convivència quan en realitat es tot el contrari. Us proposem que agafeu la bicicleta per Lleida només una estona i comprovareu –a part d’arribar més aviat i de poder aparcar- quin vehicle és l’autèntic desprotegit de la mobilitat a la nostra ciutat.

(Visited 194 times, 1 visits today)