Els parisins poden saltar-se alguns semàfors en vermell. S’ha demostrat que hi ha ocasions en les quals aquesta acció no provoca problemes. Perquè no hi hagi dubtes, això només ho poden fer en alguns casos concrets i quan hi ha la senyalització específica que permet: 1) girar a la dreta; i 2) seguir recte.

pariscruces

Això sí: quan no hi ha senyalització, els semàfors s’han de respectar. I, com sempre, als passos de vianants la prioritat la tenen… els vianants, esclar!

Opino que és una bona cosa. Moltes vegades, els semàfors han estat pensat per cotxes i camions, i no fan més que molestar sense raó als ciclistes. En casos com el gir a la dreta de la primera imatge, no hi ha cap perill per al ciclista, ja que entra directament al carril bici; en el segon cas, el semàfor hi és perquè el cotxe de l’esquerra pugui entrar al carrer, però en cap cas no es creua amb el ciclista. Dos casos, doncs, en els quals, sempre respectant la prioritat del vianant, no té cap sentit que el ciclista s’hagi d’aturar.

Un exemple el tenim en el semàfor del carrer La Palma, que només hi és perquè els cotxes surtin del pàrquing sense trobar-se al mig d’un carrer tan estret. Els vianants sempre hi caminen per la calçada i no ofereix problemes als ciclistes, que es poden apartar. Un altre el tenim en alguns dels passos de l’Avinguda de l’Estudi General, que els ciclistes es podrien saltar sense perjudicar el trànsit.

I vosaltres: què en penseu?

(Visited 102 times, 1 visits today)