Sí, avui fa un any del naixement d’aquest blog. Volíem formar part d’aquest moviment que hi ha a Lleida i que crida: Sí, jo també vull anar cada dia en bicicleta!, i vam crear aquest lloc per donar-nos una identitat, per formar-nos, per comunicar i difondre les nostres idees i perquè, qui volgués, pogués contactar amb nosaltres. Fa un any, d’això. Ho hem aconseguit?

img-20161124-wa0002

En primer lloc, cal reconèixer que queda molt per millorar. A Lleida hi ha hagut pocs canvis pel que fa a infraestructura. Ara bé, hem contribuit a donar una unió, a fer massa, a fer moviment. Més de 2700 persones han visitat el blog, i les nostres pàgines han rebut més de 7500 visites. Tenim uns 400 seguidors a Facebook, a més, i un compte de Twitter. Vam organitzar una massa crítica que va reunir 100 persones, que no és poc, i tant el Segre com LleidaTV o la cadena SER ens han cridat per saber la nostra opinió sobre diversos temes.

Ben aviat ens vam unir al BACC. De fet ara mateix podeu accedir a aquest web tant des d’enbiciperlleida.cat, la nostra primera adreça, com des d’enbiciperlleida-bacc.cat. Som, doncs, En bici per Lleida – BACC. Aquesta és la nostra “marca” ara. Junts hem aconseguit alguns petits canvis a Lleida, com per exemple la senyalització com a zones ciclables de Ricard Vinyes, les passarel·les o els passos de vianants de Corregidor Escofet. Sí, també nosaltres pensem que ha estat massa poc, però cada cop tenim més força. Ens reunim un cop al mes, fem propostes a La Paeria i ajudem a qui ens ho demana.

L’entrada més vista d’aquest any ha estat la de la massa crítica del 2 de setembre, que va rebre 485 visites. Alguns dels temes més buscats són els candaus de bicicleta, consells pels nens (pels pares dels nens, vull dir), o rutes a fer pel Segrià. Això ens dóna una pista de les preocupacions de la gent: que no ens robin la bici, anar segurs i gaudir del què fem.

 

I què ens durà el futur?

Nosaltres sempre diem que no cal omplir la ciutat de carrils bici. Només són necessaris en les grans vies principals que ens duen de banda a banda de la ciutat. La resta de carrers i barris, per defecte, o bé són zona 30 o promouen una circulació lenta i prudent, i en ells la solució és compartir. El que ens molesta, però, és que, en fer obra nova, les coses no es facin bé malgrat nosaltres acostumem a interessar-nos i a avisar. Així doncs, de cara a l’any que ve, haurem de seguir millor les accions urbanístiques de La Paeria: així podem matar dos pardals d’un tret: millorar la mobilitat i estalviar diners a la ciutat.

De les nostres propostes, poques se n’han complert. Algunes sí, com dèiem, malgrat algun mitjà les hagi interpretat malament. És hora de fer-ne de noves i, d’alguna manera, fer que els votants les coneguin. Només així ens assegurarem que no ens donen gat per llebre, que no ens prometin l’oro i el moro per deixar-nos després amb el cul a l’aire.

A nosaltres ens agradaria que, amb el temps, aquest blog, així com el Facebook i el Twitter, es convertissin en plataformes des de les quals tots els lleidatans poguessin participar en la construcció d’una Lleida més sostenible, més amable i més humana. Ens hi podeu ajudar com a col·laboradors, venint a les reunions d’En bici per Lleida-BACC i difonent els continguts d’aquest lloc web i de les xarxes socials. Entre tots ho aconseguirem!

tots

(Visited 108 times, 1 visits today)