Aquest setembre La Paeria va posar en marxa una aplicació per a smartphones, anomenada “Appunta“, que principalment serveix per a comunicar incidències diverses a la via pública, classificades en 8 tipologies:

 • jardineria
 • neteja
 • semàfors
 • senyalització
 • via pública
 • electricitat
 • aigua, clavegueram i fonts
 • altres incidències

També ofereix informació sobre recollida de voluminosos, deixalleries, gestió de residus i informació diversa de serveis.

Doncs bé, aquesta app pot resultar útil per a notificar incidències que dificulten la mobilitat ciclista, per exemple, si les marques vials d’un carril bici estan molt esborrades i no es veuen, si hi ha vegetació que envaeix el carril bici, si hi ha sots a la calçada, paviment en mal estat, acumulació d’objectes o brossa que dificulten el pas, etc.

L’app no està pensada per a fer propostes de millora o suggerir rehabilitacions importants d’una plaça o carrer (ja ho he provat i no funciona ?), simplement serveix per a comunicar incidències puntuals que necessiten una operació de manteniment correctiu.

Doncs bé, vam provar de notificar una incidència relacionada amb uns arbustos i la van resoldre (a mitges):

A la passarel·la dels Camps Elisis, al cantó de l’Av. del Segre, un arbust del parterre que toca al carril bici tenia actituds imperialistes i estava conquerint bona part de la meitat del carril bici. A més a més, un arbre dificultava força la visibilitat i des del carril bici no es veien bé els vianants que volien creuar.

El comunicat, del dia 10/12/2016, és aquest:

 • Número incidència: 1250124310
 • Categoria d’incidència: Jardineria
 • Direcció: Passarel•la dels Camps Elisis amb Av. del Riu Segre
 • Latitud: 0
 • Longitud: 0
 • Correu electrònic: aleixaleix@aleix.cat
 • Telèfon: 666666666
 • Descripció: L’arbust del parterre envaeix el carril bici. L’arbre dificulta la visibilitat i per aquest motiu les bicicletes no poden veure a temps si un vianant vol creuar el carril bici.

img-20161209-wa0001

img-20161209-wa0000

I el dia 15/12/2016 vaig rebre un missatge al correu electrònic dient-me que ja estava solucionat.

Una companya del grup d’En bici per Lleida-BACC que també havia fet el comunicat va passar per allí i un jardiner estava podant l’arbust invasor. L’arbre s’ha quedat igual, però al menys han podat l’arbust…

img-20161214-wa0001

Probablement alguns pensareu que no és una gran victòria (jo penso el mateix), però si tots plegats notifiquem les incidències que afecten la mobilitat en bici, que a Lleida n’hi ha moltes d’acumulades, ens resultarà una miqueeeeta més fàcil desplaçar-nos amb aquest vehicle per aquesta ciutat que no està gaire preparada, ni hi ha voluntat (real, perquè de paraules n’hi ha moltes) per a fer-ho.

Ah, i recordeu que també hi ha la “Bústia de suggeriments, informacions o queixes” al web de la Paeria.

Salut i pedals!

(Visited 161 times, 1 visits today)