No contamina, és saludable, silenciosa, ràpida, ocupa poc espai públic, fàcil d’aparcar, barata i, a sobre, n’hi ha de molt estètiques! Per què un mitjà de transport amb aquestes característiques no té més recolzament de les administracions i una millor opinió pública i publicada?

El proppassat dijous dia 29 es va desenvolupar la 4a massa crítica -en pocs mesos- amb la participació de més de cent ciclistes de totes les edats els quals, d’una manera cívica i festiva, vam recórrer alguns dels principals carrers de Lleida amb l’objectiu de fer visible la necessitat de millorar les infraestructures ciclistes de la nostra ciutat. Aquesta massa, a més a més, venia a recolzar la moció que el col·lectiu En bici per Lleida-BACC -a través del company Francesc Català- va presentar al ple de l’Ajuntament del divendres dia 30 i que, aprovada per unanimitat, suposa el compromís històric del govern de la ciutat i de tots els grups polítics (sí, sí de tots!) per treballar més intensament per un canvi en la mobilitat a Lleida en el qual la bicicleta -com ja passa en moltes altres ciutats europees- tingui un paper destacat.

Per què una notícia d’aquesta transcendènca ha passat desapercebuda per als nostres mitjans?… Nosaltres només som ciclistes anònims que, com molts de vosaltres, volem circular en bicicleta amb seguretat i en convivència amb tothom.  Per això, us animem a llegir el contingut d’aquesta moció per ajudar-nos a treballar en aquesta línea i per exigir a la classe política que compleixi amb els seus compromisos. L’acord hi és, els objectius també; esperem, doncs, que les properes accions estiguin a l’altura del que es mereixen els ciutadans de Lleida.

Ramon Llanes.

(Visited 71 times, 1 visits today)