Ho admeto: fa temps que vull una bici de ciutat amb transmissió per corretja, i és possible que després de llegir aquest article tu també en vulguis una.

Transmissió de la Schindelhauer Ludwig XIV

Transmissió de la Schindelhauer Ludwig XIV

 

Què és això de la “transmissió per corretja”?

És un tipus de transmissió que, en lloc d’usar una cadena fa anar una corretja. Així de senzill.

 

Ah, ok. Llavors per què dius que pot ser el futur?

Perquè aquest petit canvi presenta avantatges molt interessants, especialment per a bicis d’ús urbà i com a mitjà de transport. Aquests:

  • No necessita lubricació
  • Requereix encara menys manteniment (per a la majoria d’usuaris això significa poder-se oblidar completament del manteniment)
  • És més silenciós
  • És lleugerament més eficient que una cadena bruta: la bici va més ràpida fent menys esforç si, com la majoria dels qui fem anar la bici per anar d’A a B, no pares gaire atenció a la neteja de la cadena
  • Dura molt més: una transmissió per corretja pot durar molts, molts kilòmetres en bones condicions
  • Pesa menys
  • No pot embrutar ni esguerrar pantalons perquè no porta lubricant i el plat no té dents punxegudes

 

Tern Verge S8i

Tern Verge S8i

 

Amb tants avantatges, per què no hi ha cap ciclista esportiu o professional que la faci anar?

Principalment perquè una cadena neta i ben lubricada és una mica més eficient. A més a més, la transmissió per cadena té un altre avantatge important: permet canvi extern, és a dir, que la bici tingui diversos plats i pinyons per adaptar-se a diferents velocitats. En les bicis amb transmissió per corretja només hi ha un plat i un pinyó, i per a poder tenir diferents “marxes” n’hi ha moltes que equipen canvi intern. El canvi intern és més car i pesa més que un canvi convencional amb pinyons.

 

I per què de les bicis de ciutat que hi ha a les botigues tampoc n’hi ha cap amb transmissió per corretja?

Perquè la transmissió per corretja fa que la bici sigui més cara, i en aquest tipus de bicis el que molta gent busca és una eina el més barata possible que simplement faci la feina.

Tot i així, ja hi ha diverses marques que venen bicis amb transmissió per corretja, normalment es tracta de bicis de ciutat d’alta gamma, per als usuaris més exigents i disposats a gastar-se més diners en el seu vehicle.

Canyon URBAN 8.0

Canyon URBAN 8.0

(Visited 232 times, 1 visits today)