La setmana passada Lleida TV va dedicar un espai, al programa El debat de Lleida Activa,  a la bicicleta i el nostre portamveu, Francesc Català va ser entrevistat. A continuació us deixem amb el programa:

Estan fent realitat els propòsits que s’han plantejat per aquest nou any 2018? Algú de vostès s’ha proposat aparcar el cotxe i circular a partir d’ara en bicicleta? Algú ho ha fet? Doncs no és pas una mala opció de nova vida pel nou any. Perquè guanyarien en salut, s’estalviarien diners i contribuïrien a fer una ciutat menys contaminada, menys sorollosa. I si fóssim tan avançats com Alemanya, Àustria, Holanda o Suïssa, fins i tot la seva empresa li pagaria un plus per anar en bicicleta a la feina. No se’n riguin, no. Està comprovat que les persones que van a treballar en bicicleta estan menys estressats, de millor humor i presenten un 42% menys de baixes laborals. Poca broma, doncs, amb la bicicleta. A Lleida encara estem molt lluny, de tota aquesta civilització de la bicicleta, però pedalada a pedalada ens hi anem atansant, perquè la tendència, malgrat l’omnipresent cotxe, sembla imparable. Factors com el carril bici, les bicicletes elèctriques, certs incentius administratius,… fan costat a aquest canvi de mentalitat, tot i que encara queda molt trajecte per recórrer. Avui volem dedicar el programa a aquest vehicle, la bicicleta, i no només per les 9.000 persones que es calcula la utilitzen regularment a la ciutat de Lleida, sinó per tots aquells lleidatans i lleidatanes que s’ho han proposat però que encara no s’han atrevit a pujar a la bici. Encetarem el programa, doncs, parlant de bicicletes i de Lleida, i ho farem amb Francesc Català, portaveu de l’associació En Bici per Lleida-BACC.

 

(Visited 57 times, 1 visits today)