Fa uns anys, el Centre BTT de Lleida va elaborar un mapa de rutes en bicicleta pel Segrià. La major part d’aquestes rutes estan senyalitzades, si bé en molts llocs, per deixadesa, els senyals han desaparegut o es troben coberts per la vegetació. Malgrat això, són en general rutes assequibles, classificades per nivells de dificultat i que ens permeten conéixer la nostra comarca tot gaudint d’una bona pedalada. Han estat pensades, a més, per evitar carreteres i altres indrets perillosos. Representen, doncs, una oportunitat única que no podem deixar passar.

El Centre BTT de Lleida va elaborar dos materials: el primer, un fulletó amb el mapa i una breu presentació a cadascuna de les tretze rutes marcades. El podeu trobar aquí. Com veureu, cada ruta està classificada en un dels tres nivells de dificultat. Però no us espanteu: una dificultat mitjana és aquí el que en qualsevol altre lloc seria considerat molt fàcil. Només cal veure que el camí del riu, fins als aiguamolls de Rufea, és considerat de dificultat moderada! També s’hi indiquen el temps necessari per fer el recorregut, la distància total i el desnivell.

El segon material del Centre BTT consistia en un llibret amb totes les indicacions necessàries per seguir cada ruta. El podeu trobar aquí. És útil per tal de preparar les rutes, i si sou guies d’un grup potser el vulgueu tenir a prop, però el cert és que, quan anem en bicicleta, no acostumem a voler ni a necessitar informacions tan detallades. De tota manera, està bé de tenir-lo a mà. En el cas que algú s’animi a fer alguna d’aquestes rutes tot seguint les instruccions del llibre i en guardi el track al wikiloc, li agrairem que ens els cedeixi per tal de penjar-los en aquesta mateixa pàgina.

A més a més, us informem que, anant a Seccions i seleccionant Rutes per Lleida, podeu trobar els relats de moltes i molt variades excursions per Lleida i les comarques de lvoltant.

(Visited 972 times, 1 visits today)